Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-06-30

Striderna fortsätter...

HPG-gerillan har hamnat i strid med turkiska soldater i områden från Gumushane och Gîresun till Semzînana Colemêrg, från Besta till Dîlok, från Amed till Gabar.

Den 26:e juni lade sig HPG i bakhåll, mellan Licê och Darahênê, mot en militärkonvoj påväg till Amed. Enligt uppgifter ska YJA STARs aktion lett till att 2 höguppsatta och 10 turkiska soldater dött i attacken, däröver skadades 10 soldater. Efter aktionen bombarderades byn Hedîk av turkiskt artilleri.

HPG meddelade att i striderna i Semzînan och Gabar, den 26:e respektive 20:e juni, ska minst 5 turkiska soldater dött. I Semzînan ska HPG haft turkiska soldater i målsikte vid Girê Silo, som slutade i 4 turkiska soldaters död. Den 20:e juni ska 1 turkisk soldat dött och 1 skadats i ett bakhåll med HPG i spetsen. Detta inträffade i Gabartrakterna där en militärkonvoj var i närheten av byarna Sikeftiyê och Çelîkê.

Den 26:e juni inledde den turkiska militären en väpnad offensiv i Gîresunê som slutade i att 1 underordnad officerare, Bulent Ozsoy, och en furir, Taner sensoy, skadades.

Den 25:e juni inledde TSK (Turkiska Beväpnade Styrkor) en operation i Agiriyês bergstrakter där 1 ur turkiska truppen skadades. I dessa strider förlorade 2 HPG-medlemmar sitt liv.

Den 23:e juni inledde gerillan en aktion. Strider utbröt mellan HPG och TSK i Gumushaneyê.

Rojaciwan

Inga kommentarer: