Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-06-26

ROJ TV förbjuds i Tyskland

ROJ TV, en kurdisk TV-kanal som sänder från Danmark, har förbjudits i Tyskland på grund av sitt stöd för konflikten mot Turkiet, sade inrikesministeriet i Berlin i tisdags.

ROJ TV har även fråntagits sin radio-licens i Tyskland.

Inrikesministeriet i Tyskland sade att ROJ är språkrör för Kurdistans Arbetarparti, PKK, som har förbjudits i Tyskland och som har använt väpnad styrka i strävan efter självständighet för de etniskt kurdiska områdena i Turkiet.

ROJs produktionsbolag i Tyskland, VIKO Fernseh Produktion GmbH, med säte i västra staden Wuppertal, upplöstes samtidigt som förbudet utfärdades den 19:e juni.

ROJs moderbolag, Mesopotamia Broadcast A / S, en dansk-baserade privat Broadcasting-bolag, var förbjudet från verksamheten i Tyskland. Tjänstemän sade att en utredning mot Roj som inleddes i september ledde till en räd mot VIKOs kontor 7:e maj.

Dessa räder genomfördes efter påtryckningar av Turkiet.

Ulla Jelpke, från Vänsterpartiet i Tysklands, som har förståelse för den marxistisk-inspirerade PKK, attackerade Tysklands förbud. Hon sade att Berlin hällde olja på elden inom den turk-kurdiska konflikten genom att sätta "munkavel" på en viktig nyhetskälla för kurderna. Hon sade att miljontals människor i Turkiet och Europa räknade med ROJs sändningar på kurdiska, turkiska, arabiska och persiska.

Detta är den senaste i en rad handlingar som Tyskland vidtagit som har assisterat Turkiet i dess folkmord och förtryck av det kurdiska folket.

Tyskland har historiskt och systematiskt givit stöd åt turkiska regimers försök till folkmord på kurderna. Det har de gjort genom att bland annat leverera vapen så som HK33 gevär från Heckler och Koch och Panzer tankar. De har också stött den turkiska regimen genom att undertrycka den kurdiska oppositionen i exil. Räder mot kurdiska samlingslokaler och förlag.

PKK är en frihetsrörelse för det kurdiska folket och stöds av många miljoner kurder som har förvägrats sina rättigheter av den rasistiska regimen i Ankara sedan den moderna turkiska staten bildades. Den turkiska staten har konsekvent förnekat kurderna sina legitima rättigheter enligt folkrätten och försökt att med våld assimilera dem till turkar.

Inga kommentarer: