Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-08-07

Oljeledning saboterad





Tisdag natt saboterade en grupp från HPG världens näst längsta oljeledning, Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC), som passerar Turkiet. Ledningen löper från Azerbajdzjans territorialvatten till Ceyhan vid Medelhavet i södra Turkiet och pumpar ut ca en miljon fat per dag, där oljan transporteras vidare med superoljetankrar från Ceyhan till västerländska marknader. Explosionen har tvingat ledningen att vara stängd i drygt två veckor.

Målet med dessa typer av attacker är i synnerhet till för att skada den turkiska ekonomin. En växande turkisk ekonomi bidrar den turkiska militären.

HPGs befälhavare, Bahoz Erdal, talade bland annat om för nyhetsbyrån Firat News Agency att turkiska militära insatser "har krävt oss att öka vårt motstånd i självförsvar".

Inga kommentarer: