Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-04-29

Hämnden för Ramazan Aybi (Adil Amed)

26:e April inledde den turkiska armén en operation kring Ziving, beläget vid Gabarberget. HPG attackerade konvojen påväg till slagfältet som slutade i att en truck i konvojen förstördes. Dock finns inga uppgifter på om de soldater som befann sig i trucken dog eller skadades.

27:e april inledde en turkisk trupp en operation mot slagfätet Şehîd Mazlûm, som är bundet till Çewlik. I operationen möttes turkiska soldater av motstånd från YJA STAR. I striderna dog totalt tre; en turkisk korpral, en furir och en soldat, dessutom skadades en soldat. Däröver beslagtog gerillan två G-3 vapen samt en detektor tillhörande den turkiska armén. Efter striden utförde den turkiska armén, med understöd av kobra helikoptrar, en mycket omfattande operation. I striderna dog dock fyra turkiska soldater och två skadades. De dödade och skadade lyftes sedan in i tre Sikorsky helikoptrar.

YJA STAR gerillan hämnades KCK:s seniora medlem och befälhavare, Ramazan Aybis (Adil Amed), död i dessa två strider.

HPG-Online

Inga kommentarer: