Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-07-18

Att 22 HPG-medlemmar dog är rena lögner

Turkiska arméns ledning hävdade att 22 gerilla medlemmar dog i "Kato Jîrka"-kriget (Katoy-berget i Şirnex) vilket påstås vara rena lögner. HPGs mediacenter dementerade turkiska påståendet och uppgav att 18 turkiska soldater dog och att 27 skadades i striderna som pågick under fyra dagar, kring den 11:e juli och 15:e juli. HPGs mediacentral meddelade samtidigt att 3 gerillamedlemmar förlorade sina liv i striderna.

HPGs mediacentral talade om att de vet att turkiska militären har publicerat falska siffror och undanhållit sanningen på grund av deras stora nederlag i "Kato Jîrka"-kriget.

AzadiyaWelat

1 kommentar:

mishka sa...

Det är inte första gången som den turkiska krigsmakten försöker vilseleda allmänheten med uppdiktade kurdiska förluster. Det brukar vanligtvis ske när de själva åker på stora nederlag som just beskrivits. Länka gärna till min blogg keko.