Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-07-25

KCK uttalar sig efter frigivandet av de tyska turisterna

Ordförandeskapet i KCK har gjort ett uttalande om gripandet av en kurdisk politiker från tyska myndigheterna direkt efter att HPG-gerillan hade släppt de tre tyska klättrarna, i uttalandet begärde KCK Tyskland att sluta upp med sin fientliga politik.

KCK klargjorde att de inte har några problem med det tyska folket, "Som det är välkänt togs tre tyska medborgare i förvar av HPG-styrkor för att ha trätt in ett slagfält utan tillstånd. Genom samtal till vår rörelse och de försök av administrationen av organisationen släpptes dessa tre turister av våra styrkor trots den löpande verksamheten i den turkiska armén". De tyska bergsklättrarna togs som gisslan av en gerillan-grupp i Ararat den 9 juli och släpptes den 20 juli.

"Tyskland måste ta del av den goda viljan vår organisation har visat" KCK hävdade att de inte är en fiende till det tyska folket. KCK fortsatte: "Varken det kurdiska folket eller vår organisation är en fiende till det tyska folket. Därför är det svårt att förstå den fientlig-liknande inställningen den tyska regeringen har mot vårt folk och vår organisation. Dessutom är det mycket misstänksamt varför en kurdisk politiker har satts i arrest så snart turisterna släpptes. Detta synsätt är inte i Tysklands intresse. Vi vill än en gång uppmana den tyska regeringen att backa från deras felaktiga politik gentemot vår organisation.

Kurdish Info

Inga kommentarer: