Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-07-16

Israeliskt pilotlöst spaningsplan sköts ner

Som bekant har Turkiet köpt israeliska pilotlösa spaningsplan av typen Heron till ett värde av drygt en miljard kr. Häromdagen sköts ett sådant spaningsplan ner, nära byn Demîryolu i Êlih (Batman). Efter nedskjutningen samlades turkiska soldater kring platsen och förbjöd utomstående att komma i närheten.

Det är inte första gången ett israeliskt pilotlöst spaningsplan har skjutits ner av HPG. Före denna attack har även ytterligare två Heron skjutits ner. Det första sköts ner 22:a maj i Zaxoy och det andra sköts ner första veckan i juni i Çewliks (Bingöl) terränger.

AzadiyaWelat

1 kommentar:

mishka sa...

Det var verkligen goda nyheter. Miljontals dollar rätt ner i avloppet, med all rätta. Det visar på dessa regimers prioriteringar, döda och förtrycka kurder kommer tydligen högt upp på listan.