Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2009-02-03

Roja Reş (Svarta Dagen) - Protester börjar redan nu


När den 15 februari inträffar är det 10 år sedan den internationella komplotten mot den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan genomfördes.

Israels underrättelsetjänst, jämte en rad andra länder, försåg Turkiet med hemlig information i den internationell komplott som ledde till att den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan kidnappades i Kenya, den 15 februari 1999.

Protester mot komplotten börjar redan nu. I kvarteren i Adana (Gulbahçe och Karasuy) började protester redan idag på dagen och fortsatte in på kvällen. Ungdomar tände eld på gummi, blockerade vägar och ropade med sina slagord ut löften till Öcalan.

Ungdomar som möttes av offensiva poliser besvarade dem med stenkastning. Sammandrabbningarna mellan polisen och ungdomarna pågick till sent på kvällen.

Även i Êlîh (Batman) protesterade en samlad mängd ungdomar till minne av Öcalans gripande.

Roj Tv

Inga kommentarer: