Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2009-02-16

Turkiska polisen misshandlade demonstranter i Êlîh


Den 14 februari samlades tusentals personer i staden Êlîh (Batman) i norra Kurdistan (sydöstra Turkiet) för att protestera mot den internationella komplotten mot Öcalan. Under dessa protestaktioner möttes barn, kvinnor och äldre av turkiska polisens brutala våld.

DTP i Êlîh ville under dagen uttala sig om komplotten för pressen och för de tusentals personer som hade samlats vid DTP:s byggnad. Dock var även polisen på plats och lät inte protester och slagord ta vid. Poliserna förde en offensiv attack mot folket med gasbomber och vattenkanoner. Under dessa attacker skadades förutom civila demonstranter även DTP:s borgmästare i Êlîh, Huseyin Kalkan, och DTP-kandidaten Nejdet Atalay.

Våldsamheterna som bröt ut ledde till att många demonstranter skadades, däröver greps sju personer av polisen.

Roj Tv

Inga kommentarer: