Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2009-02-06

Xinêre och Xakurk bombarderas


Turkiska arméns krigsflygplan bombarderade områden inom Qendil, närmare sagt orter i Xinêre och Xakurk. Enligt kännedom deltog väldigt många krigsflygplan i offensiven.

Enligt uppgifter har även byar i områdena tagit skada av de fortsatta turkiska bombardemangen.

Roj Tv

2 kommentarer:

Anonym sa...

om ingen dör i dessa attacker, varför fortsätter man att bomba? Det är ju onödigt

Farqini sa...

Finns nog många anledningar, men här är några få: (1) De bombar inom södra Kurdistans gränser utan att någon makthavare i Bashur höjer rösten. Deras bombardemang är ett sätt att visa sin styrka och på så vis vem det är som styr och ställer. (2) Bombanfall dag in dag ut genomförs även för att det är psykologiskt påfrestande för alla som lever i målområdena, dvs även om man inte dör i attackerna så är det extremt kämpigt att utsättas för dem. (3) Det har visat sig att turkiska marktrupper inte klarar av att kriga mot PKK, speciellt inte under vintertid, därför anser de att deras bombattacker är mer effektiva - speciellt när de blir underrättade av underrättelsetjänster om målriktningen.