Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-05-06

Ett nytt kapitel påväg att öppnas

"...Att påstå att USA ger stöd åt PJAK är inte rätt. Hittills har PJAKs kamp fått stöd av det kurdiska folket och PKK."
- Cemil Bayik, en av PKK:S grundare.

Ett nytt kapitel är påväg att öppnas i de kurdiska frihetskämparnas historia och det kan komma att bli otäckt. Det började med ett möte mellan Turkiet och Iran, tillsammans med ett hemligt samförstånd mellan USA och Irak, inklusive KRG. PJAK räknar med uttalanden från de källorna de närmaste dagarna.

För referenser se här:
KNK's uttalande över det senaste turkiska bombardemanget
MGK möte av vilket "Pasas" gav tillstånd för "koordination" med Irak och KRG


PJAK ska enligt den turkiska propageraren Seymour Hersh och andra så kallade journalister som följer honom, fått support från USA.
Cemil Bayik avvisade självfallet Hershs lögner i november 2006.

Rebellerna sa att turkiska jetflygplan avfyrade fler än 50 missiler på området och demolerade några byggnader, inklusive en möteshall, ett bibliotek och ett mediacenter. Förstörelsen av mediacentret är associerad till de sex dödade PJAK-medlemmarna.

RastÎ

1 kommentar:

Anonym sa...

PJAK och PKK har dementerat AP:s artikel som medvetet överdriven och felskriven. PJAK har om jag inte har fel gått ut med ett offentligt pressmeddelande där man ber AP och andra källor att korrigera felskrivningen.

PJAK.com