Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-05-08

KCK: En ny USA-tillverkad bomb användes i Qendil

Styrelseordförandet för KCKs verkställande råd pekade på ett USA-Iran-Turkiet-Irak samarbete och användningen av en USA-fabricerad-bomb, tillverkad efter 2001 som innehåller varierande gaser, i attacken som riktades mot PJAK. Stridsmedlet som användes är förbjuden av internationella krigslagar.

KCK berättade att den turkiska generalstabens offentliggöranden var rena lögner. KCK menade att målet inte var PKK utan PJAKs högkvarter och pressbyrå. Förutom sex olycksfall i området har varken PJAK eller någon annan styrka fallit offer för attackerna. Antalet som den turkiska generalstaben offentliggjorde samt påståendet om att en av PKKs ledare ska ha fallit offer är osanna.

KCK menar att det finns en möjlighet att USA och Iran samarbetade i just dessa attacker och kallar denna typ av samverkan ironisk. KCK fastslog att Irans president Ahmadinejad vände sig till Turkiet och Irak för samarbete mot den kurdiska frihetsrörelsen, under Ahmadinejads besök för inte så länge sedan. Senare, som ett resultat av Turkiet-Iran alliansen och deras delegatmöten, ska underrättelse och rekognosceringsstyrkor från båda dessa länder blivit aktiva i Qendil. Alla dessa aktiviteter visade sig vara en ny förenad attack. Tre dagar före attacken hade Iran och Irak rekognosceringsaktiviteter i PJAKs områden. Attackerna började efter att spaningsplan, tillhörande USA, samlade underättelse över regionen dagen innan attackerna. Resultatet av den samlade informationen genom markrekognoscering, av Turkiet, Iran och Irak, tillsammans med den insamlade informationen från USAs spaningsplan var förenade.

Turkiet implementerade sina attacker via USAs underättelser. Turkiet attackerade PJAKs högkvarter, som i sin tur strider mot Iran som i sin tur är USAs fiende. Detta framkallar självfallet åtskilliga frågor. Ironin är väldigt komplex, och en förklaring krävs. KCK ställde nyligen frågan klart och tydligt ifall det fanns någon allians mellan Iran, Turkiet, Irak och USA mot den kurdiska frihetsrörelsen under de senaste attackerna mot PJAK.

KCK manar alla kurdiska patrioter i alla delar av Kurdistan, primärt KRG, att höja sina röster, att enas för nationell (kurdisk) nytta, att bli medveten om dessa smutsiga spel, och manar kurder att inte vara passiva i detta smutsiga scenario.

Rastî

Inga kommentarer: