Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-05-28

Strider å ADIL AMEDs vägnar

12:e maj förlorade en HPG-medlem vid namn Sadik (Yaser Oso) sitt liv. Detta inträffade under strider med turkiska soldater i området Hozatê i Dersîm.

21:a maj beskjöts ett turkiskt militärfordon av HPG i Çewlikê. Fem soldater som befann sig i fordonet dog.

21:a maj inledde en trupp ur den turkiska armén en operation mot Destê, en by bundet till Çewlikê. Under natten utbröt strider mellan soldaterna och gerillan. Om några turkiska soldater dog i striderna är inte klart.

22:a maj inledde en trupp ur den turkiska armén en operation mot Kela Aşilme som är bundet till Gabarberget. Soldaterna möttes av HPG-motstånd, på kvällen vid 19-tiden, som slutade i att soldater dog och skadades. Dock är antalet inte klara. De döda och skadade soldaterna lyftes från platsen med Sikorsky helikoptrar.

22:e-23:e maj utbröt strider i Kato Xelîla som är bundet till Çatakê. Uppgifter om antalet dödade eller skadade den 22:a maj är inte klara. Efter striderna den 22:a maj ökade antalet deltagande i stora mängder. Den 23:e maj forstatte striderna och i dessa dog fem turkiska soldater och åtta stycken skadades. I dessa strider, som forsatte till 03.00, förlorade även en gerillamedlem vid namn Bawer Nisêbîn (Xeyrettîn Tan) sitt liv.

23:e maj inledde en trupp ur den turkiska armén en operation mot fältet Kursê som är bundet till Cudîberget. På kvällen 19.30 utbröt strider mellan soldaterna och gerillan. Gerillan inriktade sina beskjutningar mot två befästa positioner där turkiska skyttesoldater fanns. Det slutade med att sex turkiska soldater dog i dessa positioner samt att fyra turkiska soldater dog av sina svåra skador.

23:e maj bombarderade den turkiska armén byarna Perex, Erê, Derê Şişê, Şeranış, Mergê Şişê och Şeşdarê som är bundna till Heftanîn.

24:e maj saboterade HPG ett tåg påväg från Elezîz till Wan. I detta tåg fanns turkisk militärutrustning. I attacken totalförstördes fyra vagnar och 2 stycken föll kraftigt.

HPG-Online

Inga kommentarer: