Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-05-02

Uppgifter från kriget i Çewliks terräng

Den 27:e april inledde den turkiska arméns truppstyrka en operation i Çewlik. I operationen möttes de av motstånd från HPG som slutade i att tre soldater och en överordnad soldat dog.

Den 28:e april gick HPG till offensiv mot den pågående operationen i Çewlik och i striderna som bröt ut dog tre turkiska soldater varav en av de en furir, däröver skadades två soldater samt tre jash. Efter striderna bombade fyra Cobra helikoptrar slagfältet.

Senare på natten ska strider uppstått på nytt mellan HPG och turkiska sodlater. Inga uppgifter om turkiska förluster har nått fram till HPG, däremot har två medlemmar av HPG, Şahîn Sêrt (Abdulmenaf Balta) och Çiyazan Marînos (Faîk Aydin), mist sina liv i striderna.

HPG-Online

Inga kommentarer: