Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-10-16

13 soldater dog, en helikopter sköts ner!

Den 16:e oktober bröt strider ut mellan TSK och HPG i Çelê (Çukurca) tillhörande Colemêrg (Hakkari) som slutade i att fem turkiska soldater dog och 19 skadades. En kommandoenhet ska ha skickat ett stort antal helikoptrar till området där en av dessa ska ha skjutits ner av HPG. I denna helikopter satt föutom soldater även en kommandoledare som dog efter helikoptern utsattes för eldgivning. Turkiska militären påstod att helikoptern föll på grund av tekniska problem.

I Dêrsim (Tunceli) attackerades en konvoj som slutatde i att sex turkiska soldater dog och 11 skadades. Attacken utfördes den 16:e oktober då en konvoj med turkiska soldater var påväg mot en operation.

Den 13:e oktober dog två turkiska soldater i Gever (Yüksekova).

ANF

Inga kommentarer: