Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-10-11

Turkisk general spelar golf när turkiska soldater dör

När HPG attackerade den turkiska arméns militärpostering vid Bezelê, kritiserade familjerna till de turkiska soldater som dog den turkiska armén för att inte ha flyttat militärposteringen som var högst benägen att bli utsatt för ytterligare ett angrepp från de omgivande bergen. Militärposteringen har attackerats fem gånger totalt; 1992, 2000, 2007 och två gånger år 2008.

De turkiska generalerna hade sagt att det fanns en brist på finansiering för att flytta stationen. Men de senaste dagarna har en extraordinär händelse visat en annan vinkel till denna berättelse.

Efter aktionen vid Bezelê, som enligt HPG krävde 62 turkiska soldater liv (17 enligt den turkiska militären), deltog tusentals turkar vid begravningar över hela landet. En turkisk general inom flygvapnet föredrog dock att spela vidare i golf turneringen i Antalya än att delta i en av soldaternas begravning i just Antalya eller att återvända till Ankara för att samordna räddningsinsatser.

I Zaman finns ytterligare avslöjanden om golfentusiasten, flygvapenchefen Aydoğan Babaoğlu. Han hade golfbanor som har byggts på nio av turkiska militärens flyghögkvarter som kostar hundratusentals pund, men den turkiska militären hade sagt i ett pressmeddelande, att de inte hade förflyttat militärposteringen vid Bezelê "på grund av ekonomiska svårigheter"!

Detta visar på att korrupta turkiska generalerna har förakt för både turkar och kurder i Turkiet och bara är intresserade av sina egna privilegier och makt.

Läs mer här


Aydoğan Babaoğlu


Hevallo

Inga kommentarer: