Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-10-18

Abdullah Öcalan utsatt för fysiskt våld

Advokaterna till Abdullah Öcalan, som är den enda fången i det isolerade fängelset på ön Imrali, har meddelat att deras klient har utsatts för fysiskt våld av fängelsets tjänstemän.

Öcalans cell plundrades av fängelsets tjänstemän som hävdade att de gjorde en genomsökning. Öcalans ifrågasättande ledde till att dessa tjänstemän skrek "Håll käften, du får inte tala! Du har inte ens rätten att säga ett enda ord". Därefter tog dessa tjänsemän Öcalan i armarna och tvingade honom till ett annat rum där en annan tjänsteman drog ner Öcalan till golvet och tryckte ner sina knän mot hans rygg. När Öcalan sa "Jag vill hellre att ni dödar mig än att ni behandlar mig på detta sätt" svarade ena tjänstemannen med ett öppet hot: "Den dagen kommer".

Öcalan är fängslad i ett hårt "bevakat" område där inga procedurer får genomgås utan statens och arméns tillåtelse.

Kurdish Info

Inga kommentarer: