Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-11-16

Evin Cetin på plats 29 i EU-Listan

Evin Cetin från Södertälje föreslås till plats 29 på socialdemokraternas lista till EU-parlamentsvalet. Trots sin ungdom har 24-årige Evin hunnit skaffa sig stor erfarenhet. Hon har bland annat utbildat sig till jurist, arbetat som tjänsteman i EU-parlamentet och tjänstgjort som valövervakare i länder som Turkiet, Georgien och Lettland.

Evin är uppväxt i Bollnäs men sedan nästan ett år tillbaka arbetar hon som kommunalrådssekreterare i Södertälje.

- Det är tydligt hur Södertälje påverkas av omvärlden. Vår stad har tagit emot fler flyktingar än USA och Kanada tillsammans. Jag vill förändra flyktingpolitiken i Europa. Det behövs absolut en Södertäljebo i EU, säger Evin Cetin.

- Evin skulle vara en alldeles utmärkt representant för Södertälje i Europa. Hon är tydlig och skärpt. Jag backar självklart upp henne till hundra procent, säger Anders Lago, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje.
Socialdemokraternas lista till EU-parlamentet kommer slutligen att fastställas av förtroenderådet den 15 november.

Carl von Esser

Inga kommentarer: