Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-11-07

Karayilan och Aydar gratulerar Obama


I ett gemensamt gratulationsuttalande framförde KCK:s ordförande Murat Karayilan och Kongra-Gels ordförande Zübeyir Aydar, att man hoppas att utgången i det amerikanska valet skall tjäna fred, frihet och stabilitet i världen. KCK och Kongra-Gel uppmärksammade också orättvisan som har bedrivits mot kurdiska frihetskampen. Karayilan och Aydar påpekade att kurder på många håll utsätts för förföljelse och förtryck av stater, och man framförde därför en önskan om att USA:s blivande president Barack Obama skulle visa stöd för en lösning av den kurdiska frågan med fredliga och demokratiska medel.

I uttalandet menar KCK och Kongra-Gel att USA:s nuvarande president George Bush bedrivit en orättvis politik, då han bidragit till att terrorstämpla den kurdiska frihetskampen. “Vi bedriver inte en politik baserat på fientlighet mot andra” påpekade Aydar och Karayilan för att även kräva att USA spelar en roll för en demokratiskt och fredlig lösning av den kurdiska frågan.

Även Kurdistans Nationella Kongress (KNK) gratulerade Obama till segern. KNK framförde att man hoppades på att USA istället för att bidra till att hindra en lösning av den kurdiska frågan, istället bidrar till att lösa den med fredliga och demokratiska medel.

Bersiv

Inga kommentarer: