Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-11-25

Fyra år sedan far och son mördades - poliserna på frifot


Ahmet Kaymaz (31) och hans 12-årige son, Ugur Kaymaz, var den 21a november år 2004 påväg till Iskenderun med sin lastbil men nådde aldrig fram då de brutalt sköts ihjäl av turkisk säkerhetspolis i Kiziltepe i Mêdrîn (Mardin). De anklagades för att vara medlemmar av PKK.

Händelsen nådde median genom tillkännagivandet av Mardins guvernör som sa att "två terrorister dödades."

Fyra år senare har frågan om mordet på far och son fortfarande inte nått en slutsats, rapporterar Kurdish Info.

Den 18e april år 2007 hade domstolen i staden Eskisehir fastställt att den anklagade hade dödat Ahmet Kaymaz och hans son, men kom till beslutet att de dödades i självförsvar och således frikändes de involverade poliserna.

Den medicinska undersökningsavdelningen hade i sin första rapport redogjort att kulorna hade penetrerat Ugur Kaymaz kropp på mycket nära håll och att han inte kunnat försvara sig efter det.

Advokater som krävde att få inspektera mordplatsen vägrades. Istället har de fått ta del av bilder från en CD-skiva som tagits av polisroteln.

Anhöriga till Ahmet Kaymaz och hans tolv år gamla son, Ugur Kaymaz, har tvingats vänta i 20 månader för att få mordfallet prövad i Högsta domstolen. Advokaten till familjen sa att icke-bestraffningskulturen dominerar kränkningar av mänskliga rättigheter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jättebra jobb verkligen. Vad betyder PPK?
Lycka till!

Farqini sa...

Hej,

Tack för notisen. Jag hade stavat fel. Jag menade självfallet PKK och inte PPK. Tack för uppmärksamheten.

PKK står för "Partîya Karkerên Kurdistan" som på svenska översätts till Kurdistans Arbetarparti. PKK började som ett parti 1978 för att trotsa det kurdiska förtrycket, förnekandet, assimilationen och mordet, men är idag en akademi. För mer info om PKK: http://farqini.blogspot.com/2008/08/en-inblick-i-bildandet-av-pkk.html

Anonym sa...

Det finns ingen rättvisa för kurder i Turkiet. Turkisk rättvisa gäller bara för turkar.