Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2009-01-10

JITEM och de kriminella ligornas samarbeten

Under flera dagar förra veckan påstod personer, spridda över stora delar av Turkiet, att de var kopplade till HPG och tvingade åt sig pengar från kurder. Dessa kriminella som ljög om sin anknytning till HPG samlade på sig pengar från kurder med hot och utpressning både i turkiska metropoler samt i norra Kurdistan (sydöstra Turkiet).

En av grupperna tillhörande den kriminella ligan fokuserar på områden som sträcker sig från Istanbul till Êlih (Batman). I denna grupp verkar Suleyman Eksin och Kenan Eski samt personer som går under kodnamnet Resul och Duzgun.

Den andra gruppen opererar i Sêrt (Siirt) och Êlih (Batman) där en av de namnen på dessa går under kodnamnet Sinan.

HPG meddelade att de inte har någon som helst anknytning till dessa kriminella. Den kriminella ligan är skapad av JITEM, turkiska gendarmeriets underrättelsetjänst.

HPG Online

Inga kommentarer: