Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2009-01-14

Ockupationsstyrkor bombar Kurdistan; kurder vänder sig till bergen


Samtidigt som de turkiska och iranska bombardemangen fortsätter, ansluter sig kurder till bergen.

Turkiet och Iran som för en förnekelsepolitik insisterar på att tillintetgöra kurder. Båda dessa länder bombarderar Kurdistan dagligen och har som mål att tömma regionen på kurder. Av denna anledning väljer kurdiska ungdomar att ansluta sig till bergen i Kurdistan för att förena sig med gerillan.

Nyligen tog 50 kurdiska ungdomar sig till de kurdiska bergen för att förena sig med Östra Kurdistans styrkor, HRK. Efter tre månaders utbildning i politik och militärtjänst hölls en ceremoni där de nyvärvade ungdomarna svor eden och därefter erhölls utmärkelser. Under ceremonin höll HRK:s befälhavare Nalîn Mûş ett tal där hon bland annat talade om att den kurdiska frihetsrörelsen är starkare än någonsin. Hon berättade vidare att ockupationsstyrkorna strävar efter att sätta ett slut på PKK och genomdriva ett folkmord på det kurdiska folket. Hon sa dessutom att det inte finns någon skillnad mellan Israel, Turkiet och Iran; förtrycket som Israel utövar mot det palestinska folket utförs även av Turkiet och Iran mot det kurdiska folket.
Under sitt tal sade Nalîn Mûş även att 2009 kommer att bli ett år av framgång för Apo (Abdullah Öcalan) och det kurdiska folket, samt uppmanade kurdiska ungdomar att inta kampen med heder.

Roj Tv

1 kommentar:

Anonym sa...

intressant artikel.
Iran, Turkiet och Israel= samma skit