Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2009-01-14

Turkiska flygvapnet bombade Cudiberget i Şirnex med F16


2009-01-14 Turkiska armén fortsätter sina operationer både mot södra Kurdistans (norra Irak) områden runt Försvarsområdet Medya samt på vägen dit mot områden i norra Kurdistan (östra Turkiet).

Igår använde turkiska flygvapnet en omfattande operation med stridsflygplan av typen F-16 för att bombardera områden kring Şirnex (Sirnak). Berget Cudi bombarderades av flertalet F-16 flygplan.

Enligt källor från området meddelades att bombernas rökutveckling orsakade skogskador.

Inga uppgifter har ännu rapporterats om stridigheter ägt rum mellan TSK och HPG.

Roj Tv

2 kommentarer:

Sancak Beyi Emre sa...

GOTT !!

Är det inte stridighet om man blir bombad ? Jag är ganska säker på att man inte skjuter dyra missiler i blindo, eller tror ni de ? ;)

Emre

Farqini sa...

Att TSK bombar områden oavsett om det är civila, byar, skog, boskap eller gerillan som drabbas, är inte detsamma som stridigheter mellan TSK och HPG.

Jag tänker endast tala om följande en gång: Du får lämna kommentarer så länge du visar respekt. Att skriva "GOTT!!" åt att civila skadas, får sina hem ruinerade och förlorar sina tillhörigheter är hänsynslöst. Det är inte "GOTT!" att folk skadas och dör, det är tragiskt! Jag vet att du är turk och jag har inga problem med din etnicitet, däremot har jag problem med din attityd. Om du inte skärper dig så kommer dina kommentarer aldrig att publiceras i fortsättningen. Har du frågor eller vill diskutera så gör det med karaktär.