Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-12-17

Azadîya Welats chef kidnappad


Ägaren och chefen för Azadîya Welat (den enda kurdiska tidningen i Turkiet), Emîne Demîr, kidnappades idag på eftermiddagen av civilklädda turkiska män som uppgav sig vara poliser. Emîne kidnappades när hon besökte byrån i Amed (Diyarbakir) och vid tidpunkten var ensam i lokalen. Under två timmars tid ifrågasattes hon av kidnapparna. När hon bad om tillstånd för att få kontakta sin advokat vägrades hon och fördes bort till Ameds flygplats och tvingades därifrån till Ankara. Påväg till Ankara fick Emîne endast informera sina kollegor.

I dessa dagar har det talats om mänskliga rättigheter och kurdisk tv-sändning, parallellt blundar man för, i detta fall, kidnappning av en oskyldig kurd. En kurd som inte låter sig tystas utan som väljer att beskriva vardagen i framför allt norra Kurdistan (sydöstra Turkiet).

Azadîya Welat

3 kommentarer:

Anonym sa...

Deras skamlighet vet inga gränser. Fy för dessa och Fy för detta!

Anonym sa...

Turkiska staten vill skrämma kurdiska journalister. Detta är inget nytt. Azadiya Welat har förlorat många medarbetare sedan tidningen startade sin verksamhet under 1992. Dess grundare Musa Anter dödades i Amed (Diyarbakir).

Unknown sa...

Undra vad de äckliga turkarna har gjort mot henne nu.

Ett fritt Kurdistan är den enda lösningen till "kurd"-problemet. Men det kommer aldrig ske om vi kurder går och snackar på turkiska, supportar turkiska ekonomin och beter oss som turkar, som en herr bloggare, Osman Jashson.

Biji Kurdistan.