Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-12-09

Iran vägrar vapenvila, väljer bombardering trots Eid


10 dagar i sträck har Iran fällt bomber i och omkring Sureds byar. Invånarna i dessa byar lever i ständig skräck för att döden kan komma. Irans målsättningen är att tömma byarna i Qendilområdet därför bombarderas civilsamhällen. De vill tillintetgöra de byar som är nära gerillan, oavsett om de är bebodda eller ej. Om invånare dör på kuppen är ingen fråga de ställer sig. Hittills har många hem och trädgårdar tagit hård skada.

Eid är en högtid då muslimer visar fred och broderskap. Iran som ser sig som ett islamistiskt land bombarderade trots Eid även områden kring Qendil och Sengeser där civila lever. En äldre man i byn sa "Vi alla känner till att kon/fåret offras enligt tradition under Cejna Qurbanê [Eid], men turkiska staten och Iran offrar människor under Eid."

Överenskommelsen mellan PUK** och Turkiet visar sig vara mer påtaglig. Önskemålet är att tömma civilbefolkningen i Qendilregionen. Enligt uppgifter från civilfolket hade manskap från PUK rört sig omkring i byar och bett folk att tömma byarna. En bonde talade om att en från PUK kom fram och sa "om gerillan inte är här kommer varken Turkiet eller Iran att bombardera dessa byar". Bönderna talade vidare om att PUK på det sättet ger grund för ett nytt krig mellan kurder.

Azadîya Welat

**PUK (Kurdistans Patriotiska union) - Partiledare för PUK är Iraks president Jalal Talabani, som själv är kurd.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Jag är lite förvirrad. Vill PUK starta krig mellan kurder med sitt snack?

Iran borde inte heller kalla sig muslimer. Dom tolkar Koranen helt fel!

Farqini sa...

Det verkar som att Talabanis möten med turkiska och iranska tjänstemän har lett till att PUK kadron går omkring i Qandil och ber civilfolk lämna sina hem. De "förvarnar" om negativa konsekvenser. Alltså, de är medvetna om att turkiska och iranska stridsflygplan kommer släppa bomber i de områdena. Deras möten bakom stängda dörrar börjar visa sitt sanna ansikte. Att tillåta bombningar obehindrat innanför gränsen till södra Kurdistan är att samarbeta. Kurder som kommit överrens med staten Turkiet och Iran och blundar för om kurden som kämpar för frihet dör ger även enligt mitt tycke en grund till ett nytt krig mellan kurder. Att tillåta bombningar är ett tyst samarbete.

Anonym sa...

Det verkar som Talabani är en Jash(förädare)?

Har läst att var en spion åt Saddam men vet inte om det är sant.