Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-12-26

Pilot greps av panik - tvingades nödlanda Sikorsky helikoptern


Den 20:e december inledde turkiska armén en operation i Gabar och Kela Berê Mîrê. HPG besköt en helikopter av typen Sikorsky som tvingades nödlanda. Efter beskjutningen ryckte turkiska helikoptrar av typen Cobra in i området och släppte bomber.

Turkiska armén har bombarderat områden i Zap sedan igår och dessa bombningar pågår än idag. Även byar i Zap, Bêzel och områden i Xeregon och Koker har beskjutits med granatkastare (eng. Mortar) och bombarderingsmaskiner (eng. Howitzer).

Roj Tv

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vill bara tacka bloggaren om all info. Kul och se att det är någon som skriver om det som sker i Kurdistan än det man får från CNN och andra nyhets tidningar med propaganda från turkarna.

Farqini sa...

Tack iskall. Som sagt, det är viktigt att den kurdiska rösten får ta plats också. Tyvärr är den platsen väldigt liten med tanke på att det bara är några bloggare och några enstaka nyhetssidor som rapporterar men vi alla gör så gott vi kan. Återigen, tack.