Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-12-26

"Tystnad är värre än militär offensiv"


Ledaren för Kurdistans Parlament Samfund (YPK - Yekîtiya Parlamenterên Kurdistanê), Nimet Evdila, sade följande om tystnaden som makthavarna i Irak och KRG har gentemot Turkiets och Irans offensiva attacker: "Det är av behov att de överordnade kurderna bryter tystnaden. Denna tystnad är värre än offensiven. Turkiet och Iran har bombarderat Kurdistans områden med tungt artilleri i över ett år. Vi alla måste höja rösten mot dessa offensiva attacker och uttrycka vårt missnöje. Enligt mig är KRG:s tystnad värre än Turkiets och Irans offensiva attacker. Regeringen har inte ens gjort något åt att återställa alla de byar som har drabbats av attackerna, heller inte hjälpt de som tvingats utvandra från byarna."

Nimet Evdila uppmanade KRG och Irak att hjälpa dessa utsatta utvandrare och uttryckte sitt hopp om att Iraks och KRG:s parlament sätter stopp för dessa offensiva angrepp.

Azadîya Welat

4 kommentarer:

Unknown sa...

Jo det är sorgligt. Fattar inte heller vad KRG håller på med. Vill de verkligen bli hatade av miljontals kurder?

Farqini sa...

Det är många kurder som är förbannade över deras politiska handlingar. Ett av dessa handlingar är just att skicka ner ansvariga för att förvarna vissa bybor att lämna sina hem innan deras by jämnas med marken. En annan politisk handling de gör är att inte agera när dåden sker. Att inte fördöma och istället blunda för bombattacker i Kurdistan. Vad som är tydligt är att de värnar om sin relation till sina grannar mer än sitt folk. Tystnaden kring bombanfallen säger allt. Självklart bör man vara mån om att inte göra sig fiende med hela mellanöstern, men till vilket pris?

Anonym sa...

Man får även tänka på att KRG har väldigt mycket press på sig. Dem kunde agera annorlunda men agerar så som dem gör. Jag tror inte att kurder vill skada varandra.

Farqini sa...

Absolut, de har press på sig. Utan tvekan. Jag tror inte heller kurder har som mål att skada varandra men hur långt ska iranska armén tillsammans med turkiska militären och USA:s underrättelser få gå innan man slår näven i bordet?