Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-12-18

Fortsatt turk-iransk kooperation mot kurdiska byar


Turkiska staten tillsammans med Iran har oavbrutet bombarderat Qendîlområdet. Den 16:e december släppte Turkiska arméns flygoffensiv bomber riktade mot byar i Qendîl. Under dessa attacker greps invånarna av panik och deras tillhörande trädgårdar tog stor skada. Attackerna utfördes med klar syn över byarna.

Iranska armén har från den 29:e november, med sina attacker mot försvarsområdet Medya i Qendîl, bombat kurdiska byar. Attackerna härrör från en gemensam insats mellan Iran och Turkiet.

De senast drabbade byarna:
Şinawe, Sûregle, Rezge, Maredu, Dola Spî och Tengî Doxînke.

Azadîya Welat

5 kommentarer:

Anonym sa...

hur kan Irakiska regeringen tillåta detta?
Varför sätter dom inte upp anti-flyg missiler vid gränserna?

Farqini sa...

Irak och Turkiet slöt avtal med varandra innan dessa flygattacker. Som vi tydligt kan dra lärdom av både från nyheter och utifrån deras intet sägande innebär delar av avtalen att tillåta attacker mot, som de kallar det, "terrorister". Civila dör eller flyr av panik dagligen på grund av de noggrant utvalda attackerna. Det är uppenbart vilka som är terrorister.

Anonym sa...

Målet är att helt isolera PKK, och det värsta är att KRG är med på noterna.

Farqini sa...

Det stämmer som du säger. Bombardemangen är ett steg mot deras mål - isolation. Turkiet och Iran utför bombattackerna och följande samarbetspartners bidrar med underrättelse eller annan hjälp men framför allt blundar för dåden: Irak, USA, KRG, PUK.

Unknown sa...

Det är tragiskt att KRG blundar för det som sker. Hoppas PKK får tag på anti-flyg vapen. Då vill jag se turkarnas ansiktsuttryck :)