Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-12-12

Återigen föll kurder offer för bombdåd


Dagen efter Eid-högtiden (2008-12-11) utlöstes en bombexplosion inne i restaurangen Abdullah i staden Kerkûk (Kirkuk) i södra Kurdistan (norra Irak). Minst 56 personer uppges ha förlorat livet och 120 uppges ha blivit skadade. De flesta som dog var kvinnor och barn. Även PUK:s ledare för Kerkûk uppges ha dött. Självmordsbombaren utlöste bomben strax före Talabanis besök till restaurangen.

Ingen har hittills tagit på sig ansvaret för det blodiga attentatet. Däremot misstänker man att någon har blivit tipsad om att medlemmar av kommunfullmäktige fanns på restaurangen.

Azadîya Welat

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag antar att det var Iraker.
Vad tror du?

Farqini sa...

vad som verkar troligt är att självmordsbombaren tillhörde något terrornätverk. Sedan, hur långt ordern sträcker sig i kedjan kan bara spekuleras. Tjänstemän från Irak, Iran eller Turkiet skulle kunna ha tipsat någon som har tipsat en grupp, som har beordrat självmordsbombaren. Men, som sagt än så länge kan man bara spekulera. Vad som kan konstateras är att grupper vill destabilisera Kerkûk i hopp om att förhindra ett genomförande av paragraf 140 om Kerkûk (som stadgar att Kerkûk ska ”normaliseras” genom att kurdiska familjer som fördrevs under Saddamperioden ska få rätten att återvända)