Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-12-08

KCK, Kongra Gel, HPG - Ensidig vapenvila under Eid-högtiden


[Uppdaterad] Verkställande rådets ordförande för KCK och Kongra Gels ledare har inför Eid-al-Adha** högtidens ledighet uppmanat HPG till negligering av aktioner - varken intentioner till förstörelse eller soldataktiviteter efterlyses. KCK och Kongra Gel förklarade att även om den turkiska och iranska armén fortsätter sina angrepp mot dem kommer de inte slå tillbaka under firandet. I ett gemensamt pressmeddelande som utfärdats av KCK och Kongra Gel deklarerade dem en ensidig vapenvila under firandet i Mellanöstern.

HPG visade sitt stöd till uttalandena och sade att det inte kommer ske några militära aktioner utom försvarsåtgärder om de angrips.

Med detta vill även HPG gratulera folket på deras firande av Eid ledigheten.

HPG-Online

**Eid-al-Adha är det arabiska uttrycket och infaller dagen efter pilgrimerna återvänder från Hajj (Mekka i Saudiarabien), en plats där miljontals åker till för att be och dyrka Gud . Det inträffar ungefär 70 dagar efter slutet av månaden ramadan, då muslimerna fastar. Kurderna kallar högtiden för "Cejna Qurbanê" som på svenska ungefär översätts till "blot". Den började idag, 2008-12-08.

Inga kommentarer: