Syftet med denna blogg är att framförallt presentera uttalanden från annat håll än den turkiska median. Eftersom den västerländska median oftast endast refererar till turkiska källor minskar objektiviteten och därmed även trovärdigheten till påståenden. För att även den kurdiska rösten ska få utrymme finns denna blogg till ert förfogande

2008-12-23

TIB:s nya kampanj: "Deportera kurder och armenier"


Turkiets Hämndunion, (TIB - Türk İntikam Birliği), tog på sig bombattentatet mot en restaurang i Kerkûk den 11:e december då över 50 personer dog och 120 skadades. TIB tog även på sig attacken i Amed (Diyarbakir) den 12:e september då 11 personer dog varav 7 var barn.

Denna högerextrema grupp, TIB, vill landsförvisa kurder och armenier från Turkiet och för detta har de startat en ny kampanj. Kampanjen kan man se på deras hemsida "www.ermenivekurtlersurulsun.tr.cx". TIB har skickat ut massmail till folk i landet om sin extremt negativa syn på kurder och armenier. PÅ hemsidan talar de om vilken belastning kurder och armenier är för turkar, att Turkiet endast är turkarnas. Att de måste göra sig av med de resterande kurderna och armenierna sedan det osmanska rikets fall. Vad som dock är mest uppseendeväckande är att turkiska staten inte har satt igång någon förhörsprocess mot TIB ännu.

Azadîya Welat

3 kommentarer:

Unknown sa...

Att turkiska staten inte gör något är för att de som är med i organisationen TIB är också medlemmar i regeringen/militären.

Osman Jashson sa...

Om fyra åsnor startade en förening med syftet att utrota alla flugor i världen, skulle du då se något nyhetsvärde i det?

Farqini sa...

Nu handlar det inte om åsnor, små barn eller något annat trams. Det handlar om personer som triggar unga turkar i landet till att hata kurder och armenier. Det handlar om personer som har mod nog att mörda personer de anser hota landet så som Hrant Dink.